Denk ook aan inbraakpreventie in de Senioren en Veiligheidsmaand

Brochure Senioren en Veiligheid

Op 1 april 2021 is vanuit het Ministerie van Justitie en Veiligheid en in samenwerking met andere partijen, de ‘Senioren en Veiligheidsmaand’ van start gegaan. In de campagne krijgen mensen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer van oplichting worden en over wat ze moeten doen als dat wel gebeurt. In aansluiting daarop geeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) tips voor hoe je een woninginbraak kunt voorkomen, want dat wil je ook niet meemaken.

Zelf doen tegen inbraak

Als bewoner kun je zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sluit altijd alle ramen en deuren. En draai deuren op slot, ook als je even weggaat.
  • Gebruik buitenverlichting. Bijvoorbeeld op schemerschakelaar of bewegingssensor.
  • Plaats waardevolle spullen uit het zicht.

Bekijk meer preventietips

Wil je de inbraakveiligheid van jouw woning verbeteren? Neem dan contact op met een erkend PKVW-bedrijf. Zij geven deskundig advies en leveren vakwerk. Vind een erkend PKVW-bedrijf bij jou in de buurt.

Juni is anti-inbraak maand

In juni gaat de landelijke overheidscampagne tegen woninginbraken van start. Dan krijg je nog veel meer tips voor hoe je inbraak kunt voorkomen.

Deel dit bericht