Forse stijging van woninginbraken verwacht

Met de versoepelingen van de coronamaatregelen gaat iedereen weer meer op pad, ook de inbrekers. De Interpolis InbraakBarometer voorspelt een verdubbeling van het aantal inbraken: van 300 inbraken per week naar 600 inbraken per week. Gelukkig kunnen bewoners zelf veel doen om het risico op woninginbraak te verkleinen.

Zomercampagne

Op 1 juni start de zomercampagne om mensen te attenderen op preventiemaatregelen die ze kunnen nemen. Met de Veilig Wonen Scan, die live gaat vanaf 1 juni, zie je snel hoe inbraakwerend jouw woning is en wat je daaraan kunt verbeteren. De Veilig Wonen Scan is gratis, betrouwbaar en onafhankelijk. De scan is een nieuw initiatief van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het CCV.

European Focus Day

Daarnaast vindt 16 juni de European Focus Day plaats. Dit is dé Europese dag tegen woninginbraak. Nederland doet ook mee. Ben jij een (Whatsapp)buurtpreventiegroep, politie-eenheid of gemeente? Zet jouw gemeente op de kaart en organiseer een activiteit tegen woninginbraak. Denk bijvoorbeeld aan een informatiemarkt, flyeractie of ‘meet & greet’ van een buurtpreventiegroep in jouw wijk.

Deel dit bericht