Graffiti maakt bewoners alert op inbrekers

Bij studentencomplex IBB in Utrecht zijn 2 gigantische sleutels op straat getekend met graffiti. De tekening moet de bewoners alert maken op inbrekers. De sleutels zijn gemaakt door het Graffitinetwerk in opdracht van de gemeente.

Deur op slot?

De getekende sleutels moeten de studenten erop wijzen dat ze hun deuren en ramen gesloten moeten houden als ze niet thuis zijn. “Het idee is dat wanneer ze langs deze plek fietsen, ze zich afvragen of ze hun kamer goed genoeg hebben afgesloten”, vertelt Agnes Cornelissens van de gemeente Utrecht.

Stijging inbraken

Cornelissens: “Tijdens de lockdown zag je aanvankelijk een daling van de inbraken. Maar in februari en maart van dit jaar kregen we plotseling te maken met een stijging. We kunnen die niet zo goed verklaren, maar het maakt wel duidelijk dat een campagne als deze nodig is.”

Uithof

Ieder jaar is er een preventiecampagne tegen inbraak. Dit is de eerste keer dat graffiti wordt ingezet. Mogelijk komt er ook nog een schildering in De Uithof.

 

Deel dit bericht