Radar Checkt! legt wereld malafide slotenmakers bloot

Radar checkt

Verslaggever Fons Hendriks van het consumentenprogramma Radar Checkt! duikt in de schimmige wereld van de louche slotenmakers. Hij spreekt met een slachtoffer dat € 890 betaalde.

Oplichting

“Slechte zaak, oplichting,” zegt Susanne Schat, CCV-adviseur woninginbraken/PKVW in de uitzending. “Een gemiddeld slot openmaken en vervangen kost € 120.” Radar Checkt! zoekt het uit.

1.000 ‘slotenmakers’

“Volgens de Kamer van Koophandel hebben minimaal 1.000 bedrijven als hoofd- of nevenactiviteit sloten maken in hun bedrijfsomschrijving staan. Er zijn dus veel mensen actief in deze sector. Er zijn 160 slotenmakers erkend, maar sommige bedrijven misbruiken ook het logo van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dus check zelf of het bedrijf is aangesloten bij het PKVW”, vermeldt de website van Radar Checkt!

ACM, het CCV, PKVW

Op hun website geeft Radar Checkt! nog meer informatie. Bijvoorbeeld over hoe je het beste kunt betalen, de rol van de ACM, het CCV en het Politiekeurmerk. Op hun website verwijzen ze ook naar de Veilig Wonen Scan en de CCV-website waar je een betrouwbare PKVW-erkende slotenmaker vindt.

Deel dit bericht