SeniorenWijzer: tips voor een inbraakvrije zomer

Woonwijk

Met mooi weer staan ramen open en mensen trekken erop uit. Daardoor kunnen inbrekers snel hun slag slaan. Susanne Schat, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV) geeft in het magazine en op de website van SeniorenWijzer tips voor wat mensen kunnen doen om een inbraak te voorkomen.

Praktische tips

“Doe ramen en deuren daarom op slot als u van huis gaat, ook al is het maar voor even,” adviseert Schat. “En geef uw huis een bewoonde indruk. Laat bijvoorbeeld wat glazen of koffiekopjes op tafel staan.” De Interpolis InbraakBarometer, voorspelde eind april al een stijging van 300 inbraken per week naar 600 inbraken per week in de zomermaanden. Reden genoeg om dus alert te zijn.

De voordelen van de Veilig Wonen Scan

In het artikel verwijst Schat ook naar de Veilig Wonen Scan. Ze legt kort uit hoe de scan werkt en zet de voordelen op een rij.

Met de Veilig Wonen Scan krijgt je:

  • Snel en gemakkelijk inzicht in hoe goed uw woning is beveiligd tegen inbraak.
  • Tips die u eenvoudig zelf kunt toepassen.
  • De optie om direct een afspraak te maken met een PKVW-erkende slotenmaker bij u in de buurt.
  • De mogelijkheid om u aan te sluiten bij WhatsApp Buurtpreventie.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Deel dit bericht