Van meubelzaak tot woonwijk

De Gildebuurt in Oud-Woensel krijgt een bijzondere make-over. Door de combinatie van wonen, werken en recreatie wordt deze historische wijk omgetoverd tot een nieuwe hotspot in Eindhoven, genaamd het Gildekwartier. Bouwplanadviseur Rogier Timmer is vanuit het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) betrokken.

138 huurwoningen, 44 koopwoningen

65 jaar zat meubelzaak Verouden al aan de Visserstraat in Eindhoven. Sinds 2018 is de winkel gesloten. Die past niet meer in de omgeving. Ook andere winkels zijn opgekocht voor dit project. Daarvoor in de plaats worden 138 huur- en 44 koopwoningen, in allerlei soorten en maten, gebouwd voor gezinnen of in combinatie met een bedrijfsruimte. Op 12 juli vond een informatiebijeenkomst voor bewoners van de wijk plaats.

Eindhoven, KRAGT en Timmer

Dit bouwproject is een samenwerking van de gemeente Eindhoven en KRAGT, die bijzondere woon- en werkomgevingen realiseert. Rogier Timmer is bouwplanadviseur. Hij is vanaf de oprichting van het PKVW in 1996 bij het keurmerk betrokken. Hij heeft dan ook veel ervaring, zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten.

Meer weten?

Op deze website volgen we dit project met belangstelling en houden je op de hoogte. Wil je nu al meer weten? Kijk dan op de site van KRAGT en lees dit artikel in het Eindhovens Dagblad.

Deel dit bericht