Veel ondernemers en particuliere bewoners gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun huizen, panden en goederen. De politie kan een inbraak sneller oplossen wanneer de dader op camera staat. De politie roept ondernemers en bewoners daarom op om te laten weten waar die camera’s geïnstalleerd zijn.

Ze doen dit door gebruik te maken van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Hierdoor kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich buitencamera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben.

Betrokken partijen

  • Bewoners
  • Branchevereniging
  • Horeca
  • Beveiliging
  • Ondernemer(s)
  • Openbaar Ministerie
  • Openbaar Vervoer
  • Politie
  • Winkeliersvereniging

Dummy’s

Camera’s die geen beelden opnemen (dummy’s) hebben een afschrikkende werking. Ook deze wil de politie registreren in de databank ‘Camera in Beeld’. Heeft er een incident plaatsgevonden dan ziet de agent in het systeem dat er geen beelden beschikbaar zijn.

Aanmelden

Je kunt jouw buitencamera aanmelden bij het politiesysteem om bij te dragen aan een veiligere buurt. Met een digitaal formulier kun je je registreren bij Camera in Beeld.

Meer informatie over ‘Camera in Beeld’ vind je op de website van de politie en het CCV.

Deel dit bericht