Tijdschakelaars tegen inbraak

Campagnemateriaal Donkere Dagen Offensief tegen woninginbraken

In de gemeente Hillegom geven de gemeente en de politie tijdschakelaars weg. Burgemeester Arie van Erk en wijkagent Marco Giesbergen maakten een week voor de Week van de Veiligheid een ronde door Hillegom. De huizen waar geen lichtje brandde kregen een brief op de deurmat. In de brief staan tips voor de bewoners. Ook kunnen zij de brief op het gemeentehuis inruilen voor een tijdschakelaar.

Donkere Dagen Offensief

Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan dan bijvoorbeeld in de zomer. Binnenkort bundelen het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), wijkagenten, gemeentes en vele partijen hun krachten om het aantal woninginbraken te verlagen: het Donkere Dagen Offensief (DDO).

Lees op hillegomonline.nl meer over de actie van de gemeente Hillegom.

Deel dit bericht