Verplichte rookmelder gaat levens redden

Ieder jaar staat de maand oktober in het teken van een landelijke campagne om brandveiligheid te bevorderen. Dit jaar ligt daarbij de focus op brandmelders.

Brandpreventieweken 2021

Tijdens de Brandpreventieweken 2021 staat het thema Rookmelders Redden Levens centraal en wordt er ingezet op het bevorderen van het brandveiligheidsbewustzijn. De campagne heeft tot doel het verhogen van het aantal juist geplaatste rookmelders op elke verdieping.

Wettelijk verplicht

Het Politiekeurmerk eist al jaren dat er op iedere verdieping een goed werkende brandmelder hangt. Per 1 juli 2022 wordt dit zelfs wettelijk verplicht. Een goedwerkende rookmelder slaat alarm waardoor je je woning op tijd kunt verlaten.

 

Raam en Deur

Vakblad Raam en Deur besteedt in zijn laatste editie veel aandacht aan de komende verplichting van rookmelders. Aan het woord onder meer Vereniging EIgen Huis, adviseur Hans Schelvis van het CCV en Wim van Schaijk, erkend PKVW-bedrijf over de gevolgen voor doven en slechthorenden. Lees het artikel hier (pagina 20).

 

Foto: ABUS

Deel dit bericht