Een inbraak in de buurt is vaak de aanleiding voor een woninginspectie door een PKVW-bedrijf, dat vertelt Susanne Schat, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).
Politiekeurmerk Veilig Wonen
Het Reformatorisch Dagblad loopt mee met woninginspecteur Erik Zijlstra van Preventief.nu. Hij inspecteert een woning in Maarn. Bij een mevrouw aan de andere kant van de weg is kortgeleden ingebroken. En dus wil haar overbuurvrouw weten hoe het met de veiligheid van haar eigen woning is gesteld. De woning is al heel wat decennia oud. Dat betekent dat het veiligheidsniveau waarschijnlijk niet zó goed is dat hij automatisch voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) in aanmerking komt.
Inbraakpreventie
Susanne Schat: “Bij nieuwbouw moeten projectontwikkelaars en aannemers zich houden aan het meest recente Bouwbesluit, dat behoorlijk strenge criteria rond inbraakpreventie bevat. Bij bestaande bouw gelden die echter niet.”
Tijdens het vrijblijvende eindgesprek vat Erik de veiligheidsituatie kort samen. “De ramen op de eerste etage, boven het platte dak, en de deuren op de begane grond vormen het grootste risico. Ik adviseer om de cilindersloten in de deuren te vervangen door exemplaren met drie SKG-sterren, eventueel voorzien van een rozet dat uittrekken voorkomt. Ook de grendels en de raambomen zou ik inwisselen voor SKG-gecertificeerde modellen.”
Bron: rd.nl
Benieuwd of jouw woning goed is beveiligd tegen inbraak? Zoek een erkend Politiekeurmerk-bedrijf bij jou in de buurt.