Mooie Donkere Dagen actie in Vught Zuid

Campagnemateriaal Donkere Dagen Offensief tegen woninginbraken

Politie, gemeente, handhaving en buurtpreventie hielden op dinsdagavond 14 december een geslaagde controleactie in Vught-Zuid. De actie was onderdeel van het Donkere Dagen Offensief, gericht op inbraakpreventie in Vughtse woningen.

Zo’n 150 passerende auto’s werden staande gehouden en gecontroleerd. De bestuurders kregen een welgemeend advies en tips om woninginbraak te voorkomen, gebundeld in een handige folder. Ook de controles zelf leverden wat op. Zo werd er een steekwapen in beslag genomen, een rijder onder invloed van de weg gehaald en een suïcidale man bij het spoor opgevangen. Verder was er aandacht voor fietsers en hun fietsverlichting. De fietsers zonder werkende verlichting werden aangesproken. In de gevallen dat het nodig was, voorzag de politie hen van werkende fietslampjes.

Tips

Op de website geeft de gemeente tips om woninginbraken te voorkomen. Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan dan bijvoorbeeld in de zomer. Het Politiekeurmerk is dan ook blij met dit soort lokale acties. Kijk ook welke materialen jij kunt inzetten voor het Donkere Dagen Offensief.

Deel dit bericht