Voorkom woninginbraak tijdens de donkere dagen voor kerst

Atlete Jamile Samuel laat zien hoe je je eigen woning veilig kunt achterlaten.

Inbrekers slaan vaker toe in de donkere herfst- en wintermaanden. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) werkt met veel organisaties samen om het aantal woninginbraken te verlagen.

Huiseigenaren en huurders kunnen natuurlijk zelf ook veel doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Daarom liet het CCV een 360-gradenvideo maken, waarmee je een woninginbraak kan beleven. Doordat de gevaarlijke situatie levensecht wordt nagebootst, is de impact groot.

De video staat met andere 360-gradenvideo’s van het CCV in een app die je kunt installeren op een Iphone of Android toestel. Om deze apps te promoten, is ook een filmpje gemaakt met de atlete Jamile Samuel. Zij laat zien hoe je je eigen woning veilig kunt achterlaten.

Tips tegen woninginbraak

In deze video krijg je tips hoe je de kans op een inbraak in je woning verkleint:

  • Sluit de ramen en doe ze op slot.
  • Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
  • Laat het huis achter alsof er iemand thuis is. Laat een lamp branden.
  • Doe altijd de (achter)deur op slot.

Daarnaast is het advies om je woning te beveiligen volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Een inbreker heeft dan langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning.

Bekijk het filmpje van atlete Jamile Samuel

Download de apps

Je kunt de 360-gradenapp gratis downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Dan kun je de 360-gradenvideo’s op je mobiele telefoon bekijken. Deze video’s staan ook op deze CCV-webpagina. Verspreid de video zo veel mogelijk, zodat we allemaal veilige feestdagen beleven.

Deel dit bericht