ACM legt boete op aan KeyService voor misleidende en agressieve praktijken

Slotenmaker aan het werk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aan KeyService Nederland / Plumberservice uit Helmond en zijn bestuurder boetes opgelegd, omdat het bedrijf online slotenmakersdiensten aanbood, waarbij consumenten die het bedrijf inhuurden dachten in zee te gaan met een lokale slotenmaker.

 

Op de website deed het bedrijf zich betrouwbaarder voor dan het was en leek het of KeyService Nederland de slotenmakers die het inschakelde controleerde op kwaliteit. Informatie over de kosten werd niet vooraf verstrekt, maar achteraf werden consumenten soms onder druk gezet de hoge rekening voor de klus meteen te betalen. Voor deze agressieve en misleidende handelspraktijken legt de ACM  KeyService Nederland / Plumberservice een boete op van €200.000 en aan de bestuurder een boete van €50.000.

Geef malafide slotenmakers geen kans

Zet nu het telefoonnummer van een PKVW-erkende slotenmaker bij jou in de buurt in je telefoon. Dan weet je zeker dat je zaken doet met een betrouwbaar bedrijf dat kwaliteit levert. En weet je in geval van nood wie je bellen moet.

* Op de foto is een deskundige slotenmaker aan het werk

 

Deel dit bericht