Marcelino Levering gestart als nieuwe CCV-adviseur Woninginbraken/PKVW

Marcelino Levering - PKVW-adviseurPer 1 februari is Marcelino Levering gestart als senior adviseur Woninginbraken/PKVW bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Tot voor kort werkte hij bij de politie binnen de Eenheid Rotterdam. Van daaruit was hij ook enige tijd actief in een woninginbrakenteam. Levering: “Daarbij lag de focus op het ‘vangen van boeven’: de inbrekers. Een prachtig doel, want wanneer deze boeven achter de tralies gezet worden, kunnen ze – in ieder geval voorlopig – weinig kwaad meer.” Althans, zo lijkt het.

“De materiële, maar vooral de psychische schade die een woninginbraak bij de gedupeerden daarvan achterlaat, is vaak enorm”, gaat Levering verder. “Ik heb van dichtbij meegemaakt wat voor impact een woninginbraak op iemands leven kan hebben. De vanzelfsprekendheid van ‘jezelf thuis voelen’ kan daarmee voorgoed verdwenen zijn. Dit motiveert en stimuleert mij enorm om zoveel mogelijk aan de voorkant van dit probleem te gaan werken. Voorkomen is beter dan genezen en daarom wil ik mezelf, samen met het netwerk binnen het PKVW, maximaal inzetten op de preventie van woninginbraken.”

Contact

Levering zoekt graag de samenwerking op. “Kom gerust bij me op de lijn voor vragen, dan gaan we samen op zoek naar het best passende antwoord.”

Marcelino Levering is bereikbaar op telefoonnummer 06 21 84 69 82 en per mail: marcelino.levering@hetccv.nl

Deel dit bericht