Europese Dag van het Slachtoffer

Slachtofferhulp

Vandaag, 22 februari 2022, is het de Europese Dag van het Slachtoffer. Veel slachtoffers krijgen te maken met negatieve en verkeerde reacties. Slachtofferhulp Nederland wil Nederland hiervan bewust maken. En dat het belangrijk is dat je een beschuldigende reactie voorkomt als iemand jou in vertrouwen neemt. De slagzin ‘Oordeel uit, aandacht aan’ geeft aan hoe je een slachtoffer wèl helpt: door je oordeel uit te zetten en daadwerkelijk te luisteren naar het slachtoffer.

Test jezelf

Hoe belangrijk het is om sociale steun aan slachtoffers te geven, blijkt keer op keer uit onderzoek. Je kunt testen hoe je zelf reageert op een slachtoffer. De test geeft al veel inzicht in hoe je goed kunt reageren.

Cursus

In de verdiepende cursus wordt aan de hand van vragen en korte video’s uitgelegd hoe je er kunt zijn voor slachtoffers en nabestaanden.

Zelf slachtoffer? Zoek hulp!

Praten over wat je is overkomen is vaak lastig. Toch is het voor je herstel belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Je kunt contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland als je klachten hebt door een nare ervaring uit het verleden, en ook als je aangifte hebt gedaan en/of in een strafproces terecht komt.

De professionals van Slachtofferhulp Nederland helpen je de hulp te vinden die bij je past, zoals psychische hulp, hulp bij schadevergoeding of hulp bij het strafproces. Ook kun je in contact komen met lotgenoten. Slachtofferhulp Nederland bel je op 0900-0101. Chatten kan ook.

 

 

Deel dit bericht