Veilig Wonen Dag

De Veilig Wonen Dag is in verband met de coronamaatregelen verplaatst naar 29 juni. “Door de dag nu uit te stellen en in juni te plannen verwachten we daar dan geen last van te hebben. Gelukkig zijn vrijwel alle sprekers die nieuwe datum ook beschikbaar dus kan het programma grotendeels gelijk blijven”, zegt Sophie de Clercq, CCV-projectleider van de Veilig Wonen Dag op raamendeuronline.nl.

De dag is een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), het ministerie van Justitie en Veiligheid, de brancheorganisatie van de technische handel Vertaz, en VHS, de algemene branchevereniging hang-en-sluitwerk. Het evenement is bedoeld voor PKVW-bedrijven, leden van de brancheverenigingen Vertaz en VHS, gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, politie en andere geïnteresseerden in het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Programma

De Veilig Wonen Dag is een mix van informatieve presentaties, lezingen en workshops. “Bezoekers van het evenement kunnen zich voor 2 workshops aanmelden”, aldus De Clercq. “Ze kunnen kiezen uit 5 gevarieerde workshops. Zo geven Judith Eversdijk en Trudy Pannekeet een workshop over de inzet van social media voor je bedrijf – en Jan de Hoop en Coen Lievaart leiden een workshop over het geven van een presentatie. Ook is er een workshop over de meerwaarde van het PKVW voor woningcorporaties en gemeenten – daaraan werken woningcorporatie Woonstad Rotterdam en een PKVW-bouwplanadviseur mee. Tijdens de vijfde workshop krijgen deelnemers in de vorm van een beurssafari een korte rondleiding over de beursvloer. De standhouders vertellen in 2 minuten wat ze over hun product moeten weten. Daarna zijn de deelnemers helemaal op de hoogte van wat er allemaal beschikbaar is op de markt.”

PKVW-prijzen

De uitreiking van de PKVW-prijzen is een vast onderdeel van de Veilig Wonen Dag. De prijzen worden uitgereikt door oud-politiewoordvoerder en tv-persoonlijkheid Ellie Lust. “De prijs voor het meest innovatieve inbraakwerende product is een van die prijzen. In deze categorie kan het publiek ook een stem uitbrengen”, zegt De Clercq, tevens secretaris van de jury.
Behalve voor het meest innovatieve inbraakwerende product zijn er prijzen voor het beste Politiekeurmerkbedrijf zonder personeel en het beste Politiekeurmerkbedrijf met personeel.

Aan de competitie is in 2022 een nieuwe categorie toegevoegd: de prijs voor het beste bouwproject dat is uitgevoerd met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De Clercq: “Een prijs voor een woongebouw, -complex of complete wijk, geheel of gedeeltelijk opgeleverd met het PKVW in de periode tussen 1 januari 2017 en 31 december 2021. Daarvoor hebben we fraaie inzendingen gekregen. We gaan nu de genomineerde projecten bezoeken, zodat de jury die beter kan beoordelen.”

Veilig Wonen Dag
Woensdag 29 juni 2022
9.30-16.00 uur
Hotel Van der Valk Utrecht
Deelname gratis
Aanmelden: https://www.politiekeurmerk.nl/veilig-wonen-dag/

Bron: raamendeuronline.nl

Deel dit bericht