Jury bezoekt 3 genomineerden voor Beste bouwproject met PKVW-certificaat 2022

Voor de prijs voor Beste bouwproject met Politiekeurmerk Veilig Wonen certificaat 2022 zijn 3 organisaties genomineerd. De winnaar wordt 29 juni bekendgemaakt op de Veilig Wonen Dag. De jury ging op locatiebezoek bij de genomineerden: Servatius Wonen & Vastgoed, Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost Beheer B.V. en Woonstad Rotterdam.

Servatius Wonen & Vastgoed

>

Servatius biedt haar bewoners een thuis. Veiligheid staat daarbij hoog in het vaandel en is 1 van de 4 doelstellingen uit het ondernemingsplan. Het PKVW draagt bij aan een veilige woonomgeving. Daarom wordt PKVW standaard bij elk verduurzamings- en nieuwbouwproject uitgevoerd.

Servatius heeft circa 10.000 verhuureenheden en is het woningbezit flink aan het renoveren. De teller voor het aantal PKVW-certificaten bestaande bouw staat momenteel op 1.400. Voor dit jaar staan er nog 369 woningen op de planning.

Ook door nieuwbouwprojecten van Servatius stijgt het aantal PKVW-gecertificeerde woningen. Zo zijn er onlangs 67 woningen in de Tillystraat in Maastricht opgeleverd met het certificaat. Voor de komende 2 jaar worden nog 397 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Ook deze woningen voldoen allemaal aan PKVW.

Securikoers droeg Servatius Wonen & Vastgoed voor deze prijs voor.

Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost (OVO)

OVO is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Veenendaal en Grondexploitatie Quattro Veenendaal C.V. (een consortium van marktpartijen bestaande uit LATEI projectontwikkeling, Van Elst Vastgoed en Patrimonium woonservice) en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisering van Veenendaal-oost. Een wijk met circa 3.200 woningen en bijbehorende voorzieningen aan de oostkant van Veenendaal.

OVO heeft zich van het begin af aan ingezet om het PKVW tot een succes te maken. Als publiek-private onderneming slaagt zij er in om samen met de in Veenendaal-oost opererende ontwikkelaars en bouwbedrijven alle woningen en appartementen het PKVW-certificaat te laten krijgen.

Het deelplan ‘Buurtstede’ heeft in 2020 het certificaat Veilige Wijk gekregen. Alle ongeveer 1.200 woningen zijn gecertificeerd met het certificaat Veilige Woning. In het deelplan ‘Veenderij’ zijn tot nu toe ruim 700 woningen gerealiseerd en van het certificaat Veilig Woning voorzien. Als dit deelplan volgend jaar klaar is, krijgt dit bij een positieve inspectie ook het certificaat Veilige wijk. Wat dan nog rest, is het deelplan ‘Groenpoort’ met een capaciteit van bijna 1.000 woningen. Hiervoor zijn de voorbereidingen in volle gang.

ENKABO adviesbureau heeft OVO voorgedragen voor deze prijs.

Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam heeft 6.500 studentenwoningen PKVW-gecertificeerd en verzorgt ook de verplichte en noodzakelijke hercertificering daarvan. Woonstad Rotterdam is een woningcorporatie met meer dan 60.000 ruimten in beheer, vooral gericht op de sociale woningmarkt. Safe Beveiliging voert de hercertificering van de studentenwoningen voor Woonstad uit met een team van gecertificeerde PKVW-preventieadviseurs.

Dit grote project vraagt vooral veel van hun organisatorische vaardigheden. Want het succes van dit soort projecten wordt niet alleen bepaald door het hang- en sluitwerk, maar ook door goede communicatie, flexibele werktijden en intensief persoonlijk contact met de huismeester en de bewoners.

Safe Beveiliging heeft Woonstad Rotterdam voorgedragen voor deze prijs.

Jury en prijsuitreiking

De jury bestaat uit deskundigen op het gebied van inbraakpreventie. Voorzitter van de jury is Sybren van der Velden- Walda. Van der Velden – Walda is landelijk projectleider woninginbraak, heling en senioren & veiligheid van de Nationale Politie.

29 juni verzorgt Ellie Lust, tv-persoonlijkheid en voormalig politieagent, de prijsuitreiking. Dan worden ook de winnaars van de andere PKVW-prijzen bekend gemaakt. Er zijn prijzen voor:

  • Beste PKVW-bedrijf met personeel
  • Beste PKVW-bedrijf zonder personeel
  • Beste bouwproject gebouwd onder PKVW-certificaat
  • Meest innovatieve inbraakwerende product.

Over de Veilig Wonen Dag

Het programma van de Veilig Wonen Dag is actueel en afwisselend. Er is een gevarieerd aanbod van workshops. De deelnemers kunnen aan 2 daarvan meedoen. Op de beursvloer presenteren diverse bedrijven zich. Aan het einde van de dag heb je een goed beeld van het nut van inbraakpreventie, het hele speelveld én heb je allerlei mensen die daarop actief zijn gesproken. Daar moet je bij zijn! 

Lees meer

Deel dit bericht