Een veilige sleutelkluis voorkomt inbraak bij hulpbehoevenden

Jaarlijks wordt er ruim 1.000 keer ingebroken bij kwetsbare mensen en ouderen die afhankelijk zijn van hulp aan huis. Dit komt vaak door onveilige sleutelkluizen. In 50% van de gevallen komt de bewoner in contact met de overvaller én wordt er zelfs geweld gebruikt. Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vermindert de kans op inbraak met een PKVW-goedgekeurd product tot wel 80%. De Puck Keysafe is een PKVW-goedgekeurde sleutelkluis. In deze video van PKVW-tv zie je hoe die werkt.

Gelegenheid maakt de dief

Een inbraak bij kwetsbare mensen wordt door het ministerie van Justitie en Veiligheid gezien als een ‘high impact crime’, omdat de geestelijke impact enorm is. Volgens de Nationale Politie hebben inbrekers het niet specifiek op kwetsbare bewoners gemunt, maar kijken ze hoe ze het makkelijkste binnen kunnen komen. Inbrekers weten dat ze via ongekeurde sleutelkluisjes binnen enkele seconden een woning binnen kunnen komen.

Voor de zorg is beveiliging belangrijk

Ook komt het in de thuiszorg regelmatig voor dat een patiënt zelf niet in staat is om de zorgverlener binnen te laten. Om te voorkomen dat er veel sleutels in omloop zijn, is een PKVW-goedgekeurde sleutelkluis een goede oplossing.

De Puck Keysafe is niet alleen door PKVW goedgekeurd, hij heeft ook SKG**. De Puck Keysafe werkt met een cijfercode, daardoor komen er ook geen sleutels in omloop. Bovendien is de sleutelkluis niet eenvoudig open te breken. In de video zie je hoe meerdere pogingen daartoe mislukken. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat de Puck Keysafe gemakkelijk en veilig in gebruik is.

Deel dit bericht