Aantal woninginbraken flink gestegen in 2022

Inbreker gaat door raam

Het aantal woninginbraken was in de eerste 6 maanden van dit jaar 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de InbraakBarometer van verzekeraar Interpolis. Per week ligt het aantal woninginbraken nu op 400 keer.

Volgens de verzekeraar is het aantal inbraken waarschijnlijk met name toegenomen doordat er minder coronamaatregelen zijn en we daardoor minder thuis zijn.

Meer inbraken zomervakantie

Inbrekers sloegen vaker toe in Drenthe (+57 procent), Flevoland (+51 procent) en Overijssel (+44 procent). Meestal stijgt in de zomervakantie het aantal inbraken ook met een kwart. Ook deze zomer verwacht de verzekeraar die toename met de meeste inbraken in volgende maand augustus.

Bewustzijn van woninginbraak

Volgens Interpolis zijn Nederlanders zich steeds bewuster van de risico’s van inbraak en welke maatregelen ze daartegen kunnen nemen.

Voorkom dat er bij jou wordt ingebroken deze zomer. We hebben hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zorg daarnaast dat je woning voorzien is van goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Met een slot dat voldoet aan het Politiekeurmerk, neemt de kans op een geslaagde inbraak af tot wel 80%.

 

Deel dit bericht