PKVW pakt misbruik van het keurmerk aan

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) staat voor kwaliteit, veiligheid en vertrouwen. Het PKVW heeft binnen Nederland een grote naamsbekendheid bij onder andere gemeenten, organisaties en bewoners. Dat is mede te danken aan een groot netwerk van PKVW-specialisten, bouwplanadviseurs en andere betrokkenen. Samen zorgen we er al meer dan 25 jaar voor dat veel woningen tegen woninginbraken worden beveiligd met het PKVW.

PKVW-dienstlogo               PKVW-productlogo

Onterecht gebruik van het PKVW-logo

Helaas zijn er partijen die misbruik maken van de naamsbekendheid van het PKVW. Hierdoor kan het zijn dat de consument een afspraak maakt met een bedrijf die zich voordoet als PKVW-erkend bedrijf, maar dit in werkelijkheid niet is. De diensten die zij leveren kunnen daardoor niet volgens de hoge kwaliteitseisen van het PKVW worden uitgevoerd.

Een bedrijf mag alleen het PKVW-logo gebruiken als ze een gecertificeerd PKVW-erkend bedrijf zijn. Dat betekent dat het bedrijf voldoet aan de kwaliteitseisen om te mogen adviseren en monteren conform de regels van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Bestaande Bouw (woning ouder dan 2 jaar). Deze certificering wordt uitgevoerd door Kiwa NV. Meer informatie over de certificering vind je op kiwa.com

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bezit het auteursrecht van het keurmerk en heeft daarmee het unieke gebruiksrecht van het logo.

Onze aanpak

We nemen contact op met bedrijven die onterecht het PKVW-logo gebruiken en verzoeken hen het logo in al hun bedrijfsuitingen binnen een gestelde termijn te verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om logo’s op de website, in flyers, op bedrijfskleding, bedrijfsvoertuigen en op het bedrijfspand. Gebeurt dit niet binnen de gestelde termijn, dan onderneemt het CCV juridische stappen ten aanzien van het bedrijf.

We vinden het erg jammer dat er misbruik gemaakt wordt van het PKVW. Het is belangrijk dat PKVW  de kwaliteit van ons keurmerk beschermt en daarmee het vertrouwen van de PKVW-bedrijven en consumenten behoudt. Komende tijd gaan we ons uiterste best doen om het probleem aan te pakken en zoveel mogelijk uit te bannen.

Wat kun jij doen?

  • Zorg ervoor dat klanten jouw telefoonnummer in hun telefoon zetten. Als ze een slotenmaker nodig hebben, weten ze jou direct te bereiken.
  • Maak kenbaar dat jij als PKVW-erkend bedrijf te vinden bent via Vakman op hetccv.nl. Op deze website komt de consument altijd bij een PKVW-erkend bedrijf uit.
  • Zie je of ken je een bedrijf dat onterecht het PKVW-logo gebruikt? Meld het bij pkvw@hetccv.nl
  • Ben je nog geen PKVW-erkend bedrijf en wil je dit wel worden. Kijk dan voor meer informatie op politiekeurmerk.nl

Voor vragen over de aanpak van logomisbruik kun je contact opnemen met pkvw@hetccv.nl

 

 

Deel dit bericht