PKVW-certificaat verloot door gemeente Almere

PKVW Almere

In gemeente Almere staat veiligheid hoog op de agenda. Een goed beveiligde woning is beter bestand tegen woninginbraak. Daarom heeft de gemeente in 5 wijken waar het meest wordt ingebroken een verlotingsactie georganiseerd. Per wijk waren er 3 prijzen te winnen. De eerste prijs was een certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voor de woning, de tweede prijs cilindertrekbeveiliging voor alle deuren en de derde prijs was een digitale deurbel.

Enthousiaste bewoners

In samenwerking met PKVW-erkende bedrijven in Almere HBC Almere, Roest beveiligingen en MolsbergerGroep zijn 5 woningen beveiligd en voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen certificaat. De bewoners zijn erg blij met de verbeterde beveiliging van hun woningen. Ze waren al van plan om het aan te pakken, maar kwamen er niet aan toe.

Visie van Almere

De gemeente wil de bewoners van Almere zo goed mogelijk informeren over de voordelen van het PKVW en goed hang- en sluitwerk. Vanwege de stijgende kosten is het voor veel bewoners op dit moment niet haalbaar om hun woning volledig volgens het PKVW te laten certificeren. Daarom adviseren ze om de beveiliging van hun huis in kleine stapjes aan te pakken.

Begin bijvoorbeeld bij een cilindertrekbeveiliging en kijk dan verder naar hoe het huis beter beveiligd kan worden. De PKVW-beveiligadviseurs van Almere gaan hiervoor vrijblijvend bij woningen langs, inspecteren ze op inbraakwerendheid en geven advies. Vervolgens kan de bewoner een PKVW-specialist inschakelen, die de woning beveiligt.

Deel dit bericht