Wees alert en meld verdachte situaties

De alertheid van een buurvrouw heeft geleid tot de aanhouding van 3 personen na een reeks woninginbraken in Noord- en Oost-Gelderland. De mannen werden op heterdaad betrapt tijdens een nieuwe poging tot inbraak. De bewoner was op vakantie. Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) geeft tips om inbraak bij afwezigheid te voorkomen.

De politie werd ingelicht door een bewoner die op vakantie was, nadat de overbuurvrouw waarschuwde dat er in haar huis ingebroken was. Agenten gingen direct langs bij het huis van de vrouw en zagen dat het cilinderslot van de deur uitgeboord en teruggeplaatst was, de Bulgaarse inbreekmethode. Volgens de agenten waren er aanwijzingen te zien dat de inbrekers terug zouden komen. De inbrekers hadden een methode toegepast om erachter te komen of ze betrapt waren. Ze kwamen inderdaad terug en werden vervolgens gearresteerd door de politie.

Bron: Omroep Gelderland

Geef inbrekers geen kans

Dit voorbeeld laat zien dat inbrekers verschillende methodes toepassen om in de gaten te houden of een woning bewoond is. Als ze doorhebben dat er niemand thuis is, slaan ze toe. Zorg daarom altijd dat je je woning een bewoonde indruk geeft als je op vakantie gaat, maar ook als je maar voor even de deur uitgaat. Dat kan bijvoorbeeld door een tijdschakelaar op je verlichting te gebruiken. Maak daarnaast afspraken met je buren als je op vakantie gaat. Vraag of ze hun auto op jouw oprit zetten en om af en toe de gordijnen open en dicht te doen. Zorg ook dat de post weg en uit het zicht gehaald wordt. Bel altijd direct 112 bij een verdachte situatie. De kans is groter dat de politie inbrekers pakt als ze op tijd op de hoogte zijn.

Hoe goed is jouw woning beveiligd?

De kans op een inbraak kan je aanzienlijk verlagen door jouw woning goed te beveiligen met het PKVW. Doe de Veilig wonen scan om te zien hoe goed jouw woning beveiligd is.

Een PKVW-specialist kan je persoonlijk adviseren over welke beveiligingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw woning. Een PKVW-specialist bij jou in de buurt vind je altijd via vakman.

 

 

 

 

Deel dit bericht