PKVW informeert bezoekers Huishoudbeurs 

Van 18 tot en met 24 februari vond de Huishoudbeurs plaats in RAI Amsterdam. Het ministerie van Justitie en Veiligheid stond samen met het CCV, de politie en Interpolis op de beurs om de bezoekers te informeren over onderwerpen, zoals online veiligheid, inbraakpreventie, heling en fietsdiefstal.

Woninginbraakrisico

Bezoekers konden het inbraakrisico in hun wijk bekijken met de Inbraakbarometer van Interpolis. Dit leidde tot verschillende resultaten van een laag tot hoog risico op woninginbraak. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) gaf aanvullend tips en advies over het verbeteren van beveiliging in en om het huis. Ook maakte ze kennis met de slotenmakers die aangesloten zitten bij het PKVW, zodat ze de juiste partij kunnen inschakelen voor het beveiligen van hun woning.

Veilig wonen scan

Daarbij werd de bezoekers ook gewezen op de handige Veilig Wonen Scan. Aan de hand van 10 vragen geeft de scan informatie en tips voor hoe je inbrekers buiten de deur houdt. De scan geeft ook een indicatie van hoe jouw woning scoort op inbraakveiligheid en hoe je dat kunt verbeteren. Hierdoor geef je inbrekers geen kans.

Preventietips

Uiteraard kregen de bezoekers ook handige tips hoe ze er zelf voor kunnen zorgen het dieven moeilijker te maken. Zo werden zij erop gewezen dat zij altijd alle ramen en deuren dicht moeten doen en de deuren ook echt op slot moeten draaien als ze even weggaan. Ook kregen ze de tip waardevolle spullen en sleutels uit het zicht te leggen en hun duurste eigendommen te registeren. Hiervoor kregen ze ook een folder mee over het voorkomen van heling.

Er bestaat een app, waarin je  de serienummers en foto’s van je waardevolle spullen kunt vastleggen, dus ook je e-bike bijvoorbeeld. Daarnaast is de kans dat de dief de gestolen goederen kan doorverkopen kleiner als deze geregistreerd staan. Opkopers zijn verplicht om hun opgekochte goederen ook te registeren. Zo kunnen zij ook zien of het om een gestolen voorwerp gaat. Ook daarmee maak je het voor criminelen steeds moeilijker.

Deel dit bericht