PKVW-bedrijf Inbraakproof geeft voorlichting over woninginbraakpreventie

In Dinteloord heeft erkend PKVW-bedrijf Inbraakproof voorlichting gegeven tijdens een lezing over Veilig Wonen. De lezing was een initiatief van KBO Dinteloord, de belangenvereniging van senioren. Het was een leuke interactieve bijeenkomst waarbij 40 aanwezigen zijn bijgepraat over inbraakpreventie en het voorkomen van oplichting door de ‘babbeltrucs’.

Kansen voor inbrekers

Dick Silvius, Beveiligingsadviseur bij Inbraakproof, nam het publiek mee in de verschillende manieren waarop inbrekers een woning kunnen binnenkomen. Aan de hand van filmpjes en voorbeelden kwamen er leuke discussies op gang. Bijvoorbeeld over het gevaar van ‘knippen’ op de voordeur. Er wordt vaak gedacht dat het een inbreker tegenhoudt, maar dat is schijnveiligheid. Een knip trappen ze zo open.

Verklein de kans op inbraak

Daarnaast zijn er verschillende tips en maatregelen gedeeld waarmee een woning beter beschermd is en de kans op inbraak wordt verkleind. Zoals:

  • Hoe geef je je woning een bewoonde indruk
  • Wat is goed hang- en sluitwerk en hoe herken je die
  • Wat zijn inbraakcijfers en inbraakmethoden
  • Hoe kan je goed zien wie er voor de deur staat en voorkom binnen sluipers

Bij de lezing was ook de gemeente en een boa aanwezig. Zij vertelden over de aanpak van criminaliteit in de wijk en wie de aanspreekpunten zijn voor overlast. Na afloop reageerden de aanwezigen positief op de voorlichting.

Voorlichting in jouw gemeente

Neem bij interesse in voorlichting over PKVW en woninginbraakpreventie in jouw gemeente contact op met pkvw@hetccv.nl. Wil je meer weten over hoe je jouw huis kan beveiligen tegen inbraak? Vind dan een erkende PKVW-specialist bij jou in de buurt.

 

 

 

Deel dit bericht