In gesprek met erkende PKVW-specialisten

Op dinsdag 18 april ging CCV-adviseur Marcelino Levering in gesprek met ongeveer 10 PKVW-specialisten. Samen keken ze hoe ze het belang van goed beveiligde woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen nog meer kunnen uitdragen. Hij deed dit tijdens een kennisdeelsessie van de Lockmasters bij HMB in IJsselstein. Met de rijke input uit de dagelijkse praktijk van de PKVW-specialist kunnen we direct aan de slag om het keurmerk nog meer naamsbekendheid te geven.

De belangrijkste conclusie van het gesprek met de PKVW-specialisten was dat de vindbaarheid van het Politiekeurmerk beter kan. Dat is de basis van je merk. Daarnaast was iedereen het erover eens dat je meer aandacht krijgt als woninginbraak daadwerkelijk speelt. Dat betekent dat onze aanpak veel meer informatie gestuurd kan zijn. Op die manier kunnen we de consument dichter bij de PKVW-specialist brengen.

Hang- en sluitwerk in combinatie met camera’s

Ook is het goed om de consument het verschil uit te leggen tussen camera’s en degelijk hang- en sluitwerk. Met camera’s signaleer je de inbreker, maar je houdt hem er niet per se mee buiten de deur. Met goed hang- en sluitwerk neemt de kans dat een inbreker daadwerkelijk binnenkomt significant af. Daarom is kwalitatief hoogwaardig hang- en sluitwerk dé basis van een goed beveiligde woning.

Andere doelgroepen

Naast consumenten zijn er veel andere interessante doelgroepen om het Politiekeurmerk Veilig Wonen onder de aandacht te brengen. Denk aan gemeentefunctionarissen, woningcorporaties, VvE’s, makelaars. Zij hebben veel contact met huurders of huiseigenaren, bij wie zij het belang van een goed beveiligde woning kunnen overbrengen.

De Lockmaster kennisdeelsessie vond plaats bij HMB in IJsselstein, specialist in hoogwaardig hang- en sluitwerk, waaronder die van het PKVW. Lockmasters zijn specialisten die een totaalpakket van producten en diensten bieden voor inbraakbeveiliging met duidelijke kwaliteitsnormen.

Deel dit bericht