Voer jij ook een succesvolle voetjes actie in jouw gemeente?

In de gemeente Westerkwartier hebben de wijkagenten een voetjes actie georganiseerd om te kijken of er woningen en/of schuren waren waarbij ramen of deuren open waren. Als dit het geval was, dan legden zij er een blauw voetje tussen om de bewoners bewust te maken van de gevaren. Op deze manier zijn er veel gesprekken gevoerd met omwonenden. Iedereen reageerde positief.

Op de blauwe papieren voet staat de tekst: ‘Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn’. Op de andere kant van de voetstap wordt verwezen naar de PKVW-bedrijven en de landelijke campagneslogan ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’. De voetstap is niet bedoeld om de bewoners te laten schrikken, maar om aandacht te vragen voor de gelegenheid die aan dieven geboden wordt om eenvoudig hun slag te slaan.

Wil je ook zo’n actie voeren in jouw gemeente?

Bestel dan snel deze blauwe voetjes.

Deel dit bericht