Inwoners Oosterhout blij met betrouwbare beveiligingsspecialist

De gemeente Oosterhout is in zee gegaan met Inbraakproof, een erkende PKVW-installateur van hang- en sluitwerk. “Wij bieden de inwoners een gratis inspectie aan om zo de woningen in Oosterhout beter te beveiligen tegen woninginbraak”, legt Dick Silvius, mede-eigenaar van Inbraakproof uit. Deze actie heeft hij samen met de beleidsmedewerker van de gemeente, Michelle Baaijens, opgezet. De reacties van de inwoners zijn lovend. Ze vinden het fijn dat de gemeente hen de kans biedt om meer aan de beveiliging van hun woning te doen. Omdat de gemeente de actie ondersteunt, weten ze dat Inbraakproof een betrouwbare en vakkundige partner is.

“Deze samenwerking is voor alle partijen een win-win-situatie”, vertelt Silvius enthousiast. “De inwoners krijgen een gratis en deskundig advies van een erkend bedrijf. Wij komen in contact met de inwoners die graag meer aan de beveiliging van hun huis willen doen en de gemeente laat zien dat zij veiligheid van de woningen en de inwoners serieus neemt. Zo maken we samen Oosterhout veiliger.”

Veel ervaring

De gemeente Oosterhout is niet de eerste gemeente, die in zee gaat met Inbraakproof. “Wij zijn 10 jaar geleden begonnen met de gemeente Moerdijk”, merkt Silvius op. “Zij hadden erg veel last van colporteurs, verkopers die deur-aan-deur alarmsystemen wilden verkopen. Ook de woninginbraakcijfers waren toen hoog. Wij hebben toen de gemeente benaderd en zijn gestart met een pilot. De reacties waren zeer positief, omdat de inwoners blij waren dat ze precies wisten hoe laat ze ons konden verwachten. Ook gaf het hen een goed gevoel dat wij PKVW-gecertificeerd zijn en onze medewerkers allemaal een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben.”

Groot netwerk

De gemeente Oosterhout is de negende gemeente in West-Brabant die met Inbraakproof deze actie doet. Het streven van Inbraakproof is dan ook om samen met de gemeenten meer beveiligde woningen en een beter beveiligde regio te realiseren. “Wij hebben een goed netwerk opgebouwd met gemeenten en als je bij de ene gemeente wat hebt gedaan, word je daarna bij de andere gevraagd. Zo hebben we hiervoor een succesvolle actie gedaan in Etten-Leur. In totaal hebben wij nu bijna 10.000 inspecties gedaan bij 9 gemeenten.”

Succesvolle actie

“In Oosterhout zijn we in maart van dit jaar begonnen”, vertelt Baaijens. “Voor onze gemeente was het een unieke mogelijkheid om onze inwoners deze gratis inspectie aan te bieden. Er zijn tot nu toe 2.000 brieven verstuurd en er volgen er dit jaar nog 3.000.”  Tot nu toe staat de teller van de inspecties op 85. Silvius hierover: “De eigenaren van deze woningen hebben op de inspectiepagina van Inbraakproof  een afspraak gemaakt met één van onze adviseurs. De adviseur komt op locatie en doet een ronde door de woning. Hij legt uit wat het PKVW inhoudt en bespreekt de noodzakelijke verbeteringen voor een veilige woning. Als de eigenaar het op prijs stelt, ontvangt hij na ons bezoek een vrijblijvende offerte voor deze verbeteringen. Als hij hiermee akkoord gaat, dan hebben we vier monteurs die het hang- en sluitwerk allemaal deskundig kunnen monteren. Veel klanten laten achteraf positieve reviews achter op onze website.”

Andere belangrijke samenwerkingspartners

Naast gemeenten werkt Inbraakproof veel samen met VvE’s. Dan gaat het vooral om de beveiliging van het gehele complex, tegenwoordig meestal in combinatie met verduurzamen. “Bijvoorbeeld als de bewoners last van tocht hebben, maar de kozijnen niet willen vernieuwen. Wij pakken dan ook direct de beveiliging aan. Bij VvE’s gebeurt dat reactief, maar woningcorporaties benaderen wij proactief. Dan gaat het vaak over energieneutraal maken, waarbij wij er dan voor zorgen dat de woningen van goed hang- en sluitwerk van PKVW worden voorzien”, besluit Silvius zijn verhaal.

 

Deel dit bericht