Let op: nieuwe truc van inbrekers met tuinaarde

Na het plakbandje en de tandenstoker, bedienen inbrekers zich nu van een nieuwe truc. In Rotterdam zetten inbrekers de truc met tuinaarde in. Twee bewoners troffen tuinaarde op de dorpel van hun voordeur aan. Volgens de politie kan dit gedaan worden om na te gaan of de bewoners op vakantie zijn. Als je thuis bent, laat je dat niet liggen en maak je het schoon. Het is een slimme truc van inbrekers.

Het gaat hierbij dus om inbrekers die zich goed voorbereiden. Dat gebeurt al heel lang, bijvoorbeeld met een takje of een papiertje tussen de deurpost. Als het er na twee dagen nog zit, is de kans groot dat de bewoners op vakantie zijn. Hetzelfde gebeurt met stukjes plakband en tandenstokers of met steentjes op het looppad voor de deur. Maar de truc met de tuinaarde is nieuw.

Advies

Rotterdammers krijgen het advies ramen en deuren op slot te doen, belangrijke spullen uit het zicht te leggen én een lampje aan te doen. Dat lijken open deuren, maar het blijkt dat veel mensen nog denken dat een woninginbraak hen niet zal overkomen. Ze doen even een boodschapje en laten ondertussen een raampje open. Maar zelfs als je vierhoog woont, kan iemand bij je inbreken. Bijvoorbeeld als een ander de deur van de hoofdingang opent.

Bron: Algemeen Dagblad

Deel dit bericht