Veel belangstelling voor veiligheid woning op Beurs Eigen Huis

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) stond vrijdag 22 tot en met zondag 24 september op de Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs  is bezocht door zo’n 16.000 mensen. Het waren vooral mensen die bezig zijn met een nieuwbouw woning of net een bestaande woning hadden gekocht. Zij waren zeer geïnteresseerd in hoe zij hun woning veilig konden maken met het PKVW. Het PKVW-team gaf hierover samen met de PKVW-adviseurs Marian Verkerk en Ruud Jansen en coördinator woninginbraak bij de politie Sybren van der Velden Walda uitgebreide voorlichting over woninginbraakpreventie. Met behulp van een demonstratiedeur lieten zij onder meer zien hoe makkelijk het is voor een inbreker om binnen te komen als je de deur niet goed op slot draait als je het huis verlaat.

Prijsvraag

Ook was er veel belangstelling voor de prijsvraag, waarmee de winnaar cadeaubonnen ter waarde van € 150 van Loods 5 wint. De deelnemers moesten raden hoeveel woninginbraken van 1 januari 2023 tot 1 oktober 2023 gemeld worden bij de politie. Veel mensen hadden geen idee hoeveel woninginbraken er gemiddeld in Nederland plaatsvinden. De antwoorden variëren van 1.000 tot 900.000. Zondag 1 oktober weten we wat het juiste aantal is en half oktober maken we de prijswinnaar bekend.

                                                               

Interessante contacten

Naast de bezoekers waren de exposanten interessant voor het PKVW. Zo zijn onze adviseurs in gesprek gegaan met leveranciers, de branchevereniging voor vakmensen en diverse architecten. Hier zijn ook vervolgafspraken uit voortgekomen. Al met al kijken we terug op een geslaagde beurs.

Deel dit bericht