Architecten, houd in het schetsontwerp al rekening met het PKVW!

Als architect ontwerp je gebouwen en draag je bij aan een plezierige leefomgeving. Dan is het ook belangrijk dat deze leefomgeving veilig is voor de bewoners van de woning, de straat en de buurt. Woninginbraakpreventie verhoogt de veiligheidsbeleving van deze bewoners. Een effectief instrument om woninginbraken te voorkomen, is het PKVW. Hoe zet je dit instrument als architect succesvol in? Lees onze flyer of maak een afspraak met onze PKVW-adviseur.

Méér dan alleen het bouwbesluit

Het PKVW gaat verder dan het bouwbesluit. Door in het beginstadium van je bouwontwerp rekening te houden met de eisen van het PKVW, verminder je de kans op woninginbraak. Als je het PKVW al vroeg in het bestek verwerkt, wordt de woning daadwerkelijk veiliger. Ook voorkom je zo onnodige vertraging en kosten in het project. Op deze wijze draag je effectief bij aan het creëren van een veilige leefomgeving.

Soms legt jouw opdrachtgever de vraag neer of je bij het ontwerp rekening wilt houden met het PKVW. Bijvoorbeeld als je voor gemeenten werkt. Je kunt ook zelf het initiatief nemen in de beginfase, want bouwen onder het PKVW heeft altijd meerwaarde. Vooral voor de toekomstige bewoners.

Nog geen PKVW-ervaring?

Heb je geen of weinig ervaring in het aanbrengen van PKVW-eisen in bouwplannen? Schakel dan een PKVW-bouwplanadviseur in. Deze vind je op deze pagina. Vind je het interessant om zelf meer te weten over het PKVW, dan kun je ook een opleiding voor bouwplanadviseur volgen. De data voor de opleidingen vind je ook op deze website. Je kunt ook eerst onze flyer lezen.

Deel dit bericht