PKVW-workshop voor studenten Summacollege

Op 5 oktober verzorgde André van Gestel, auditor bij Kiwa een PKVW-workshop voor twee groepen studenten van het Summacollege in Eindhoven. De studenten zijn jonge toetreders tot de bouw, zoals timmerlieden. André vertelde de studenten wat het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is en hoe je het praktisch toepast. Zo legde hij uit wat er in Nederland in het Bouwbesluit is geregeld en wat PKVW voor de bestaande bouw extra doet om woningen veiliger te maken tegen woninginbraak.

De nadruk van de workshop lag vooral op het uitvoeren van de beveiligingsmaatregelen. Hoe kun je deuren en ramen goed beveiligen? De studenten hebben met de workshop bagage gekregen voor het leveren van veilige woningen in hun toekomstig werk. De workshop werd dan ook enthousiast ontvangen door deze studenten.

Deel dit bericht