Veiligheid in en om het huis. Hoe voorkom je zelf woninginbraak?

Inbreker gaat door raam

Je veilig voelen in je eigenwoning, dat is belangrijk! Daarom hecht woningcorpporatie Wooncompas veel waarde aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van hun  bewoners. Daarom werken zij sinds 2002 met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Contractregisseur van Wooncompas, Henry Broekmeulen: “In 2002 was er sprake van veel woninginbraak. Mensen voelden zich niet altijd veilig. We hebben toen besloten al onze woningen te certificeren met het PKVW. Onze bestaande woningen hebben we sinds die tijd beveiligd volgens de PKVW-eisen. Ondertussen hebben we veel woningen erbij gekregen door fusies. Nu brengen we de PKVW-beveiliging aan als we renoveren. Of we laten het meteen aanbrengen als we standaardonderhoud doen, zoals schilderwerk. Goedgekeurd en inbraakwerend hang- en sluitwerk van het PKVW is een goede basis om woninginbraak te voorkomen.

In hun magazine Kijk op Wonen besteedt Wooncompas dan ook uitgebreid aandacht aan de tips die PKVW-adviseur Marcelino Levering geeft om woninginbraak te voorkomen. Lees het hele artikel op de 8e pagina in Kijk op Wonen

Deel dit bericht