Twee appartementengebouwen in Bosselaar Zuid gecertificeerd

Aannemersbedrijf  Van Agtmaal uit Oudenbosch heeft twee mooie appartementengebouwen gerealiseerd in de charmante nieuwbouwwijk Bosselaar Zuid in Zevenbergen. Dit was in opdracht van woningbouwcorporatie Woonkwartier uit Zevenbergen. Beide gebouwen zijn opgeleverd en voldoen aan het PKVW. De gebouwen zijn in oktober 2023 gecertificeerd.

Bosselaar Zuid is een nieuwbouwproject in aanbouw vlakbij het gezellige centrum van Zevenbergen. Het is een ruim opgezette wijk met veel groen en water. Elke plek heeft zijn eigen sfeer en er zijn diverse typen woningen en bouwkavels. Bosselaar Zuid staat voor hoogwaardig wonen op een prachtige plek. Er wordt een compleet nieuwe woonomgeving gerealiseerd met ruim 600 woningen verdeeld over 3 deelgebieden. Aannemersbedrijf Van Agtmaal bouwt hier en heeft onlangs de twee appartementengebouwen met in totaal 65 huurappartementen opgeleverd. Deze appartementengebouwen voldoen aan het PKVW.

Waarom met het PKVW-certificaat?

Bosselaar-Zuid is een duurzame wijk. De woningen zijn erg energiezuinig en voldoen aan de huidige eisen op dit gebied. De architectuur is tijdloos en de materialen zijn solide, zodat de woningen en de wijk decennia lang mooi zullen blijven. Daarnaast zijn de woningen ook veilig. Woningbouwcorporatie Woonkwartier zorgt ervoor dat de woningen voldoen aan de PKVW-eisen. Bij nieuwbouwprojecten gaan zij voor het PKVW-certificaat. Bewoners krijgen dan soms korting op hun inboedelverzekering. Bij bestaande woningen krijgen de meeste woningen na het uitvoeren van groot onderhoud een PKVW-certificaat. Hiervoor is het nodig dat nieuw hang- en sluitwerk en buitenverlichting worden aangebracht of al aanwezig zijn.

Enkele aanpassingen

Van Agtmaal heeft in dit project nauw samengewerkt met de PKVW-bouwplanadviseur Rogier Timmer. “Deze samenwerking verliep erg plezierig”, aldus Rogier. “Na mijn eerste beoordeling van de appartementencomplexen zijn tijdens de bouw de vluchttrappen van het complex nog afgeschermd. Ook is de centrale fietsenstalling aangepast met het juiste hang- en sluitwerk en inbraakwerend glas. Dit was nodig om ervoor te zorgen dat in oktober Kiwa de beide gebouwen het PKVW-certificaat kon geven.

Aannemersbedrijf Van Agtmaal maakt deel uit van Volker Wessels en is vanaf de start van het bedrijf in 1933 een veelzijdige en deskundige bouwer. Zij werken met een heldere klant- en servicegerichte filosofie. Tel daarbij op het hoge kwaliteitsniveau. Dan begrijp je waarom gemeenten en woningbouwcorporaties graag met hen samenwerken. Van Agtmaal heeft de laatste 102 woningen afgerond van deelgebied 3A en is nog bezig met de overige 101 woningen in deelgebied 3B van Bosselaar Zuid.

Dit project is begeleid door deze PKVW-bouwplanadviseur

Deel dit bericht