Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) levert woningcorporaties veel op. Projectleider Marcelino Levering van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) vertelt in TwintigDertig: “Het PKVW draagt bij aan inbraakpreventie, sociale veiligheid en zelfs duurzaamheid.” TwintigDertig is hét vakblad voor corporatie professionals over nieuwbouw, onderhoud en verduurzamingsopgaven. Het wordt verzonden naar 2.500 beslissers bij de 305 woningcorporaties in Nederland.

Het PKVW verschilt van het Bouwbesluit

In dit vakblad gaat Marcelino onder meer in hoe het PKVW zich onderscheidt van het Bouwbesluit: “Het PKVW-keurmerk gaat over meer dan inbraakwerende producten. We kijken naar het totaalplaatje. Gaat het om grondgebonden woningen of hoogbouw? Hoe oud zijn de woningen? Wat voor kozijnen zitten erin? Bij nieuwbouwprojecten kunnen onze PKVW-erkende bouwplanadviseurs al in de ontwerpfase meekijken. Het Bouwbesluit schrijft wel voor dat woningen aan een bepaalde mate van inbraakwerendheid moeten voldoen, maar het PKVW gaat verder. Wij kijken in ons advies bijvoorbeeld naar verlichting, aantrekkelijkheid van de omgeving en algemene toegangsruimten.”

Lees het interview in TwintigDertig.

 

Deel dit bericht