Het PKVW waarschuwt voor kerstpiek woninginbraken

PKVW-adviseur Marcelino Levering tijdens interview met RTV Oost

Op vrijdag 8 december stond een artikel in het AD over de kerstpiek die experts verwachten voor woninginbraken. In dit artikel wordt aandacht besteed het lage aantal woninginbraken in november. Dit aantal is nog nooit zo laag geweest. Die dalende trend is zeker geen reden om tevreden te zijn, waarschuwt PKVW-adviseur Marcelino Levering. “De daling van het aantal inbraken gaat minder hard dan de afgelopen jaren. En er is nog altijd de piek eind december, als tientallen Nederlanders na een kerstdiner of nieuwjaarsfeest een geplunderd huis aantreffen, nadat er is ingebroken.”

Op 7 december was Levering ook te zien in het programma Plaats Delict van RTV Oost. Hij ging daarbij in op de bewezen effectiviteit van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en het brede pallet aan maatregelen dat hierbij hoort. Hij geeft tips hoe je er zelf voor kunt zorgen dat inbrekers je huis (bijna) niet meer in komen.

Bekijk het fragment (vanaf 1min35)

Deel dit bericht