Politiekeurmerk geeft voorlichting aan bewoners

In de wijk Nellestein heeft het WijkActieTeam van de gemeente Amsterdam een bewonersavond georganiseerd. Dit was naar aanleiding van twee heftige incidenten in de wijk, die voor behoorlijk veel maatschappelijke onrust zorgden. Bart Wouters van Zone 3 (Masdiensten)  heeft namens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) een waardevolle presentatie gegeven over het veilige gevoel van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Uit onderzoek blijkt dat bewoners prettiger wonen in een woning met het PKVW. De kans is groter dat een inbreker jouw woning overslaat als deze PKVW-gecertificeerd is. Met het PKVW is je woning optimaal beveiligd tegen de moderne inbraaktechnieken van inbrekers.

Vergroten veiligheid

Het WijkActieTeam voelde dat de bewoners van de wijk Nellestein na de brute overval en de straatroof behoefte hadden om bijeen te komen om hun zorgen met elkaar te delen. Ongeveer 50 bewoners waren deze avond aanwezig. Het WijkActieTeam heeft deze bijeenkomst ook aangegrepen om informatie te geven over het vergroten van de veiligheid in de wijk. Daarom waren ook de politie, Slachtofferhulp Nederland en het PKVW aanwezig.

Preventietips

Hoewel een woninginbraak niet in alle gevallen te voorkomen is, heeft Bart de bewoners meegenomen hoe zij de  kans op een inbraak wel kunnen verkleinen. “Dat kan met goedgekeurd inbraakwerend hang- en sluitwerk van het PKVW,, want hierdoor maak je het aanzienlijk moeilijker voor inbrekers om je woning binnen te komen. Voor dit hang- en sluitwerk en voor alle andere inbraakwerende maatregelen vind je een PKVW-erkend bedrijf bij jou in de buurt op www.politiekeurmerk.nl/vakman. Je kunt ook zelf ervoor zorgen dat een inbreker jouw woning niet kiest. Doe bijvoorbeeld een lamp aan als je weggaat, sluit ramen en deuren goed af en blijf alert. Zie je iets verdachts? Bel dan direct 112. Want daar vang je boeven mee!

Na afloop kregen alle bewoners een tas mee met een tijdschakelaar (van Zone 3), een PKVW-flyer, een PKVW-sleutelhanger en nog meer handige en praktische informatie om te zorgen voor een veilig gevoel.

Lees hier nog meer preventietips

Deel dit bericht