Wees alert tijdens de donkere dagen rond Kerst

Met koevoet wordt deur opengebroken

Op woensdag 20 december was Marcelino Levering, adviseur van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), te gast bij Goedemorgen Nederland. Hij stond in Rotterdam om de inwoners te waarschuwen voor inbrekers, vooral tijdens de donkere dagen voor Kerst. Inbrekers slaan hun slag als het donker is, omdat ze dan niet goed zichtbaar zijn. Daarom is het ook juist in deze tijd belangrijk om het ze niet te makkelijk te maken. Doe ramen dicht, deuren goed op slot en laat een lichtje aan. Maar belangrijker nog: zorg voor goed hang- en sluitwerk van het PKVW, zodat het moeilijk is voor een inbreker om binnen te komen. Er is altijd wel een erkend PKVW-bedrijf bij jou in de buurt. Bekijk het fragment over woninginbraakpreventie bij 3.20 minuten.

Deel dit bericht