Wintertijd is inbraaktijd in de Telegraaf

Slim wonen campagne

In dagblad de Telegraaf en op de website planetlifestyle wordt uitgebreid stil gestaan bij het thema Slim Wonen. In deze campagne wordt ook aandacht besteed aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen als partner.

Onder de kop ‘Wintertijd is inbraaktijd’ worden de lezers erop gewezen dat als het ’s avonds eerder donker wordt de inbreker meer gelegenheid heeft om zijn slag te slaan. Gelukkig kun je als bewoner zelf iets doen om de inbraakkans te verkleinen. Als een woning onverlicht is, zien inbrekers dat de bewoner niet thuis is.

Tips om woninginbraak te voorkomen

Daarom is het verstandig gebruik te maken van tijdschakelaars en buitenlampen die werken met een sensor. Geef de woning dus een bewoonde indruk en speel de inbreker in de kijker door goede verlichting te plaatsen. In het artikel staan verder nog diverse tips om woninginbraken te voorkomen, waarbij de basis goed hang- en sluitwerk is, dat is aangbracht door een erkend PKVW-bedrijf.

Lees het hele artikel

Deel dit bericht