Studenten Handhaving leren over Politiekeurmerk

Studenten van de opleiding Handhaving in Soest

Studenten van ROC Midden-Nederland waren donderdag voor hun opleiding Handhaving in het winkelcentrum in Soest. Zij leerden hoe zij mensen aanspreken op hun gedrag en hoe zij informatie kunnen geven. Wilfred Verhoeve van Enorm Vos IJzerhandel, erkend PKVW-bedrijf uit Huizen, was hierbij aanwezig. Net als de politie.

Verhoeve gaf informatie aan de studenten over het voorkomen van woninginbraak en hoe het Politiekeurmerk Veilig Wonen hierbij helpt. Zo legde hij de studenten uit welke tips zij bewoners hierover kunnen geven.

Goed hang- en sluitwerk

Hierbij wees Verhoeve als eerste op een goede basis om inbrekers tegen te houden, door degelijk hang- en sluitwerk van het Politiekeurmerk te gebruiken op deuren en ramen. Hij vertelde ook dat de bewoner zelf veel kunnen doen, zoals bij afwezigheid altijd ramen en deuren goed sluiten en licht aanlaten, zodat het lijkt alsof bewoners thuis zijn.

Bekijk meer preventietips van het Politiekeurmerk

Deel dit bericht