Toename certificaten Politiekeurmerk Veilig Wonen bij bestaande bouw

PKVW-sticker op deur

In 2023 hebben de erkende PKVW-bedrijven ruim 1.000 certificaten meer uitgegeven in de bestaande bouw dan in 2021 en 2022. “Deze opvallende stijging toont aan dat de erkenning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) nog steeds meerwaarde heeft voor de bouwkundige beveiliging van woningen”, aldus PKVW-adviseur Marcelino Levering.

Stabilisering

Het totale aantal afgegeven PKVW-certificaten stabiliseert de laatste jaren net onder of boven de 7.000. Dit komt doordat de certificaten die projectmatig worden afgegeven, iets minder zijn geworden. “Hiervoor is wel een verklaring”, licht Marcelino toe. “Er worden steeds minder nieuwbouwwoningen gebouwd, waardoor ook het aantal PKVW-certificaten in de nieuwbouw afneemt. Van onze PKVW-bouwplanadviseurs weten we dat zij voor veel woningen in de nieuwbouw adviezen geven en deze geheel of gedeeltelijk opgevolgd worden. Daarmee blijft de invloed van het PKVW in de nieuwbouw bestaan, maar leidt dat niet altijd tot een certificaat. Het betekent wel dat elke werkdag zo’n 27 woningen worden voorzien van een PKVW-certificaat. Het Politiekeurmerk is en blijft daarmee dé regeling voor de bouwkundige beveiliging in Nederland”, besluit Marcelino tevreden.

Deel dit bericht