Beveilig je gebouw én appartement samen met het Politiekeurmerk

Portiek appartementencomplex

Samen met VvE Belang, belangenorganisatie voor de VvE en appartementseigenaar, adviseert het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) bestuurders van Verenigingen van Eigenaren hun appartementengebouw én hun eigen woning goed te beveiligen tegen woninginbraken. Eén van de adviezen is de medebewoners te motiveren preventieve maatregelen te nemen. In en om het appartementengebouw én in en om hun eigen woning. Dat kan op verschillende manieren:

  • een inspectie laten uitvoeren door een PKVW-erkend bedrijf bij jou in de buurt
  • het PKVW opnemen in het Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
  • het PKVW meenemen in renovatieplannen
  • medebewoners bewust maken van het PKVW en andere preventieve maatregelen

Als VvE-bestuur kun je het onderwerp nadrukkelijk op de agenda zetten, bijvoorbeeld door het tijdens de Algemene LedenVergadering (ALV) te bespreken. Je kunt dan ook een PKVW-erkend bedrijf uitnodigen. Op de website van het PKVW staan veel gratis communicatiemiddelen die je kunt inzetten om meer bewustwording te creëren. Daarnaast vind je veel tips op politiekeurmerk.nl/preventietips.

Meer weten?

Lees onze flyer voor bestuurders van VvE’s of maak een afspraak met een PKVW-adviseur door een mail te sturen naar pkvw@hetccv.nl of lees de nieuwsbrief van VvE Belang.

Deel dit bericht