Voorlichting over het Politiekeurmerk in Amsterdam

Voorlichting PKVW tijdens bewonersavond Gein

Na het grote succes van de voorlichtingsavond in Amsterdam Zuidoost heeft Lahcen Doumaz, projectleider Wijk Actie Team, weer twee bewonersavonden georganiseerd op 31 januari en 5 februari. Op 31 januari waren de bewoners van Holendrecht uitgenodigd, omdat er vaak was ingebroken in deze buurt. Tijdens de bewonersavond was er ruimte om de zorgen te uiten en vragen te stellen. Namens het PKVW heeft Lahcen informatiegegeven over het voorkomen van woninginbraken en het moeilijk maken voor inbrekers. Na afloop kreeg iedereen een tas mee met informatie en gadgets van het PKVW en een tijdschakelaar van Masdiensten (Zone3).

Een soortgelijke avond werd op 5 februari gehouden voor de bewoners van Gein, waar ook veel inbraken hadden plaatsgevonden. Alleen heeft Bart Wouters van Zone 3 namens het PKVW een presentatie gegeven over woninginbraakpreventie en het belang van goed hang- en sluitwerk. Uiteraard is hij ook ingegaan op het belang van het gedrag van de bewoners zelf. Ook deze bewoners namen na afloop weer handige PKVW-informatie en gadgets mee naar huis.

Ook een voorlichtingsbijeenkomst organiseren?

Dat kan heel gemakkelijk met ons stappenplan voor het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten. In dit stappenplan lees je hoe je dit aanpakt. Je krijgt veel praktische tips gebaseerd op de ervaringen van andere professionals. Daarnaast staat dit stappenplan vol met voorbeelden, zodat je direct aan de slag kunt. Uiteraard is ook aan de evaluatie gedacht.

 

Deel dit bericht