Bewustwordingsactie met het Politiekeurmerk in Spijkenisse

Bijeenkomst Spijkenisse

Wijkagent Marco Langerak heeft donderdag 8 februari een voorlichtingsavond georganiseerd voor de inwoners van de wijken Hoogwerf, Schiekamp en Plaatweg. Daar is het aantal woninginbraken al een tijdje heel hoog. Vandaar dat ook Marcelino Levering, adviseur van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) was uitgenodigd om de inwoners van deze wijken bewust te maken van de mogelijkheden om woninginbraken te voorkomen.

Belang woninginbraakpreventie

Marcelino heeft een interactieve presentatie gegeven, waarbij veel respons uit de zaal kwam. Dit leverde een levendige discussie op, waarbij de toehoorders na afloop ervan overtuigd waren dat het ook voor hen belangrijk was aandacht te besteden aan woninginbraakpreventie. Bijvoorbeeld door naar een PKVW-erkend bedrijf te gaan om de mogelijkheden van goed hang- en sluitwerk te bespreken. Op de avond zelf waren ook twee PKVW-adviseurs van Lock Secure, Wesley en Kenneth,  aanwezig om ter plekke advies te geven. Ook hebben zij enkele afspraken gemaakt.

Naast het PKVW was er deze avond ook aandacht voor bankpasfraude, phising en smishing vanuit de Rabobank en voor buurtpreventie. Al met al een informatie avond, waarbij de deelnemers ook veel goede tips hebben gekregen om inbraak en fraude tegen te gaan.

Deel dit bericht