Het Politiekeurmerk is aanwezig op 112GroningenDag

GroningenDag 112

Op zaterdag 1 juni 2024 is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) vertegenwoordigd op de 112GroningenDag in de Martiniplaza. Erkend PKVW-bedrijf Geerds Inbraakpreventie staat hier met een stand om de bezoekers informatie te geven over het beveiligen van hun woning. Daarnaast laat hun eigen ‘zware jongen’ met de demonstratie-deur zien hoe eenvoudig het is om in te breken. Iedereen mag en kan het proberen.

Bewezen effectief

Het PKVW is bewezen effectief tegen woninginbraak. Het draagt ook bij aan het verbeteren van de sociale veiligheid in de omgeving. Door het gebruik van inbraakwerend hang‐ en sluitwerk van het PKVW komt een inbreker moeilijker de woning binnen. Daarnaast besteedt het PKVW aandacht aan de zichtbaarheid (goede verlichting) en aan de aantrekkelijkheid van de omgeving. Je vindt altijd wel een erkend PKVW-bedrijf bij jou in de buurt.

Beter tegenhouden dan signaleren

Jan Geerds van het PKVW-erkende bedrijf Geerd Inbraakpreventie in Groningen is van mening dat je er beter voor kan zorgen dat er met goed hang- en sluitwerk niet kan worden ingebroken. “De inbreker moet worden tegengehouden. Dat is beter dan signaleren dat er is ingebroken met een alarmsysteem en camera”, aldus Geerds. Inbraak in je woning of bedrijfspand, daar wil je niet aan denken. De materiële waarde kan je verzekeren, maar de emotionele waarde maakt sommige eigendommen onvervangbaar. Ook heeft het veel gevolgen voor je gevoel van veiligheid. Dat is het meest waardevolle dat je kunt verliezen door een woninginbraak.

Demonstratie

Hoe vaak sta jij stil bij inbraakpreventie? Inbreken gebeurt niet alleen ’s nachts. Het gebeurt juist terwijl jij even de kinderen ophaalt, boodschappen doet of plotseling even weg moet. De ‘zware jongen’ van Geerds Inbraakpreventie laat op zaterdag 1 juni met de demonstratie-deur zien hoe eenvoudig het is om in te breken. Iedereen mag en kan het proberen. Ook laten ze zien hoe moeilijk inbreken is als een huis een goed geplaatst slot heeft. Een goed slot geeft veiligheid en rust! Dus kom ook naar de 112GroningenDag en bezoek de PKVW-stand van Geerds Inbraakpreventie in de Expo 1 hal (stand 11, de grote hal).

 

Deel dit bericht