Kiwa certificeert 530 woningen Veenendaalse nieuwbouwwijk volgens Politiekeurmerk

Kiwa Fire Safety & Security (Kiwa FSS) gaat voor Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost (OVO) aan de slag met de Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-inspectie en -certificering van de eerste 530 woningen in de nieuwbouwwijk Groenpoort. Kiwa FSS onderstreept hiermee zijn toewijding en expertise als het gaat om het waarborgen van veilige en leefbare woonomgevingen.

PKVW-inspecties

Groenpoort is het derde en laatste gedeelte van de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost en omvat in totaal bijna duizend woningen. Eerder certificeerde Kiwa FSS al woningen in de wijken Buurtstede en Veenderij volgens het PWVW. Buurtstede werd in 2019 zelfs genomineerd voor het beste PKVW-project van het jaar. Momenteel worden de laatste woningen in Veenderij gecertificeerd. De voorbereidingen voor het noordelijk wijkdeel Groenpoort zijn reeds in volle gang. De eerste nieuwbouwprojecten zijn sinds medio 2023 in verkoop en naar verwachting voert Kiwa FSS nog deze herfst de eerste PKVW-inspecties uit.

PKVW essentieel

Kiwa FSS en Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost werken al geruime tijd samen. OVO is verantwoordelijk voor diverse aspecten van de wijkontwikkeling, waaronder het bouw- en woningrijp maken van terreinen en het uitgeven van bouwrijpe kavels aan ontwikkelaars. Volgens OVO is het PKVW essentieel voor het duurzaam bewoonbaar blijven van een wijk. Een woonwijk krijgt pas échte waarde als deze waarde decennialang behouden blijft. Het PKVW draagt bij aan de veiligheidsbeleving van bewoners, een cruciaal aspect van prettig wonen.

Bron: Kiwa

Deel dit bericht