Gratis controle om woning veiliger te maken in Chaam

Met koevoet wordt deur opengebroken

De gemeente Alphen Chaam biedt haar bewoners een gratis controle aan op hun woning. Dit doet zij, omdat 9 van de 10 woningen niet voldoende beveiligd zijn tegen inbrekers. Een woninginbraak heeft veel (emotionele) gevolgen voor de bewoners van de woning en vaak ook voor de omwonenden. Gelukkig kunnen bewoners daar zelf iets tegen doen. En de gemeente helpt een handje met een gratis controle, zodat zij weten hoe zij de woning veiliger kunnen maken.

Gratis controle

Een woning die is beveiligd volgens de regels van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) heeft aanzienlijk minder kans op inbraak. Daarom werkt de gemeente Chaam samen met het PKVW en het erkend PKVW-bedrijf Inbraakproof met een gratis controle van de woning. Daarmee krijgen huiseigenaren advies over de  maatregelen die zij kunnen nemen om hun woning veiliger te maken. Denk aan goedgekeurde sloten en scharnieren, verlichting en alarm- en camerasystemen.

Gefaseerd

De gemeente Alphen Chaam start met een brief naar de huiseigenaren in Chaam. Deze vallen in de maanden mei, juni, juli of september op de deurmat. Op een later moment krijgen eigenaren in Alphen, Galder, Strijbeek, Bavel AC en Ulvenhout AC de kans om een gratis woningscan te laten doen.

Afspraak maken

Huiseigenaren die een brief hebben gekregen, kunnen een afspraak maken op deze pagina. Maak het inbrekers niet te makkelijk en zorg voor een veilige woning!

 

 

Deel dit bericht