Doe mee aan de European Focus Day 2024

European Focus Day

Op 19 juni 2024 wordt de European Focus Day weer georganiseerd. Deze dag is een initiatief van het EUCPN, het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie. Op de derde woensdag van juni wordt aandacht gevraagd voor het voorkomen van woninginbraken. Doe ook mee als gemeente en politie.

Waarom European Focus Day?

Woninginbraken hebben een enorme impact op slachtoffers en zorgen voor onveiligheidsgevoelens bij inwoners. Samen verzetten we al jaren een hoop werk om het aantal woninginbraken terug te dringen. In de afgelopen twaalf jaar is het aantal woninginbraken flink gedaald. Toch vinden er jaarlijks nog steeds zo’n 23.000 woninginbraken plaats. Dus ondanks de daling mag de aandacht voor woninginbraken niet verslappen! In de zomerperiode zien we telkens een stijging van het aantal woninginbraken. Mensen zijn vaker van huis, gaan op vakantie en de stijgende temperaturen zorgen voor meer openstaande ramen.

Verschillende ideeën

Om een idee te geven wat je als gemeente en politie kan doen, sommen we hieronder een aantal activiteiten op die in de afgelopen jaren zijn georganiseerd:

Kortom, er is heel veel mogelijk om de European Focus Day vorm te geven.

Toolkit

Om te ondersteunen bij deze acties is een digitale én een fysieke toolkit samengesteld. Deze zien er als volgtu uit:

Digitaal: de brochure, twee animatiefilmpjes, een 3 seconden filmpje voor de digitale abri, een poster.
Fysiek: de brochure, ansichtkaarten, sleutelhangers, stickers.

Interesse?

Heb je interesse in campagnemiddelen uit de digitale of fysieke toolkit? Stuur dan een mail naar highimpactcrimes@minjenv.nl. Je kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 – 20.00 uur. Als je een activiteit organiseert, laat het dan ook weten via de mail highimpactcrimes@minjenv.nl. Dan wordt het op de website www.europeanfocusday.nl gezet. Deze landelijke site geeft een overzicht van alle activiteiten en is beschikbaar gesteld door het EUCPN.

Deel dit bericht