Extra aandacht voor woninginbraakpreventie op European Focus Day

Harm Alarm en PKVW

Op 19 juni is het European Focus Day en besteden we extra aandacht aan woninginbraakpreventie. Dat is hard nodig, want per dag vinden er nog zo’n 60 woninginbraken plaats. De impact op de slachtoffers is enorm. Een hele goede reden dus om als gemeente actief woninginbraakpreventie bij jouw inwoners onder de aandacht te brengen. Dat kan op veel verschillende manieren.

Van flyeractie tot voorlichtingsbijeenkomst

Is het voor vandaag niet gelukt om in jouw gemeente aandacht te besteden aan woninginbraakpreventie? Aarzel dan niet om het nog de komende tijd te doen. De zomerperiode staat voor de deur en mensen zijn dan vaker wat langer van huis. Hierdoor lopen ze meer risico op een woninginbraak. Inbrekers spelen daar handig op in. Graag zetten wij een aantal ideeën voor jou op een rij:

Doe nog meer inspiratie op bij onze communicatiemiddelen en promotiemiddelen.

European Focus Day

De European Focus Day is een initiatief van het EUCPN, het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie, die met dit jaarlijkse evenement aandacht vraagt voor het voorkomen van woninginbraken.

Deel dit bericht