Winnaars PKVW-verkiezingen 2024 bekend

Op dinsdag 25 juni reikte Sybren van der Velden Walda, landelijk coördinator woninginbraak, tijdens de Veilig Wonen Dag 2024 de prijzen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) uit. De prijs voor het beste PKVW-project is voor De Weverij in Tilburg, een bijzonder project van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling in samenwerking met Van Schijndel Bouwgroep Geffen. De prijzen voor beste PKVW-bedrijven zijn voor  Onderhoudsbedrijf Ruud Jansen  en Van Rumpt Specialisten, beiden uit Utrecht. Het beste PKVW-product is als enige gekozen door de jury én het publiek. Deze prijs ging naar de Nemef VS5000 universele veiligheidsluitkom voor buitendeuren van ASSA ABLOY Nederland.

Blik op de toekomst

De drukbezochte Veilig Wonen Dag 2024 stond in het teken van ‘Blik op de toekomst’. Samen met de diverse sprekers is gekeken hoe we Nederland nu en straks veiliger kunnen maken met slimme en toekomstbestendige maatregelen om woninginbraak te voorkomen. Daar dragen de prijswinnaars van deze PKVW-verkiezingen ook hun steentje aan bij. Met de grote woningbouwopgave in het vooruitzicht deed dagvoorzitter Patrick van den Brink, directeur van het CCV, nog een oproep aan gemeenten en woningcorporaties. “Wat zou het mooi zijn als in het kader van woninginbraakpreventie al deze woningen volgens het PKVW worden gebouwd. Daarmee verhogen we niet alleen de fysieke veiligheid, maar ook de sociale veiligheid. Dat is mogelijk als het PKVW door gemeenten en woningcorporaties wordt omarmd en in het programma van eisen voor alle nieuwbouwwoningen wordt meegenomen.”

Beste PKVW-bedrijf met en zonder personeel 2024

Ruud Jansen heeft de prijs van beste PKVW-bedrijf zonder personeel gewonnen, omdat hij veruit de meeste certificaten heeft afgeleverd. Hij was ook al winnaar in 2018. “Ruud beschikt over groot vakmanschap, wijst klanten op subsidies en geeft vaak voorlichting over wat PKVW inhoudt. Zijn reviews scoren een 5.0.”

Jasper van Rumpt is door de gemeente Utrecht met Van Rumpt Specialisten aangemeld voor het beste PKVW-bedrijf met personeel. “De website van Van Rumpt ziet er netjes uit en ze hebben een mooie Facebookpagina. Het bedrijf geeft aan dat zij bij voorkeur werken volgens het PKVW. Zij hebben de meeste certificaten behaald sinds 2022 en hun reviews zijn zeer goed. Het is een professionele partij die weet waarover ze praat en dus de terechte winnaar is”, aldus de jury.

Beste PKVW-bouwproject

Het project De Weverij in Tilburg is door de jury als beste PKVW-project gekozen. Dit project is uitgevoerd door  Van de Ven Bouw en Ontwikkeling uit Tilburg en Van Schijndel Bouwgroep Geffen. Zij hebben voor het opleveren van dit project onder het PKVW gebruikgemaakt van de deskundigheid van bouwplanadviseur Rogier Timmer. De jury zegt over dit project: “Tijdens de bouw van het project is door de opdrachtgever besloten alsnog invulling te geven aan de eisen van het PKVW. Dit heeft tot diverse kostenverhogende aanpassingen geleid. Kosten die bij invulling vóór de start beduidend minder zouden zijn geweest. Extra complex hierbij was dat er tegen een bestaande openbare parkeergarage aangebouwd werd. Het resultaat is wel een veiliger woongebouw. Bewoners gaven aan zeer tevreden te zijn over de uitvoering.”

Beste PKVW-product

Tijdens de Veilig Wonen Dag konden de bezoekers via een QR-code stemmen voor het beste PKVW-product. Samen met het oordeel van de jury bepaalde dat de winnaar. De prijs is gegaan naar de Nemef VS5000 universele veiligheidssluitkom voor buitendeuren van ASSA ABLOY Nederland. Dit mooie product is universeel plaatsbaar, past op vrijwel elk veiligheidsslot, enkelpuntsslot of meerpuntssluiting van Nemef. Groot voordeel is ook dat het toepasbaar is op smalle kozijnen.

Prijzen

De winnaars van alle categorieën hebben een award en een bos bloemen gekregen. Daarnaast is hen een promotiefilmpje aangeboden om breed in de markt in te zetten. Daarnaast ontvangt elke prijswinnaar een speciaal digitaal PKVW-logo met de tekst ‘Beste PKVW-bedrijf met personeel 2024’, Beste PKVW-bedrijf zonder personeel 2024’, ‘Beste PKVW-project 2024’ en ‘Beste PKVW-product 2024’. Het PKVW-bedrijf met personeel wordt ook geïnterviewd voor het vakblad Raam en Deur.

Fotografie: Liesbeth Dingemans

Bekijk hier de foto’s van de Veilig Wonen Dag

Deel dit bericht