Het Politiekeurmerk werkt mee aan Schoon, Heel en Veilig in Beverwijk

Op woensdag 10 juli organiseerde de gemeente Beverwijk een Schoon, Heel en Veilig dag in het Kuenenkwartier. Diverse organisaties staken hierbij de handen uit de mouwen. Zo ook Peter Zomer van het erkend PKVW-bedrijf Lockforce uit Vijfhuizen. Hij was aanwezig om de bewoners adviezen te geven over het voorkomen van woninginbraak.

Voorkomen van woninginbraken met het PKVW

Woninginbraak. Daar denken we liever niet aan. Alleen al het idee dat een vreemdeling in jouw huis is geweest en aan je spullen heeft gezeten, is afschuwelijk. Zo’n ervaring kan heel lang veel impact op slachtoffers hebben. Daarom was Peter Zomer, PKVW-beveiligings- en bouwplanadviseur, actief in Beverwijk. Als slotenmaker adviseerde hij de bewoners in het Kuenenkwartier over het juist beveiligen van hun huis. Ook gaf hij tips hoe je inbrekers buiten je woning kan houden. Zeker in deze vakantieperiode is het heel belangrijk alert te zijn.

Vakantietips

De zomer is een periode dat inbrekers graag toeslaan, omdat mensen vaak langere tijd van huis zijn. Peter Zomers gaf onder meer de volgende tips aan de bewoners om het risico op woninginbraak zo klein mogelijk te maken. Het voorkomen van woninginbraak begint met goedgekeurd en inbraakwerend hang- en sluitwerk, maar je kunt als bewoner ook zelf veel doen:

  • Pak niet in het volle zicht de caravan/auto in voor je woning.
  • Zorg dat de post weggehaald wordt.
  • Vraag of de buren hun auto op jouw oprit zetten.
  • Vraag of je buren de gordijnen af en toe open en dicht doen.
  • Gebruik een tijdschakelaar op je verlichting om een bewoonde indruk te wekken.

Andere organisaties die aanwezig waren op deze Schoon, Heel, Veilig middag in Beverwijk waren Stichting Welzijn Beverwijk, brandweer en politie, WoonOpMaat, HVC, Sociaal team Beverwijk en IJmond Werkt.

Deel dit bericht